Budget en planning van jullie bruiloft

Bruiloft en trouwerij advertenties

Wanneer je gaat trouwen is eigenlijk alles mogelijk, zolang het binnen jullie budget past. Voordat jullie op zoek gaan naar jullie droomlocatie is het eerst belangrijk dat je goed op een rijtje zet wat jullie precies belangrijk vinden voor jullie trouwdag en hoeveel gasten je ongeveer denkt te gaan uitnodigen. Je kan allereerst je trouwdag opdelen in een aantal dagdelen. Vervolgens ga je kijken welke onderdelen hierbij horen. Daarna bedenk je hoeveel mensen je per dagdeel uitnodigt en welke kostenposten hierbij horen (bekijk voorbeeld, pdf). 

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van je bruiloft? Onderstaande links geven je een wat beter beeld van alle dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van je grote dag.

Zelf je bruiloft organiseren

Budget:

Leningen vergelijken via Becam

Een bruiloft kan een flinke duit kosten, dus wellicht dat tijdelijk wat extra krediet kan helpen. Hier vindt je de offertemodule van Becam, die de leningen voor je op een rijtje zet.

Websites waar je werkelijk ALLES over trouwen kan vinden...

Op de website van www.trouweninderegio.nl kan je een stappenplan vinden met daarin tips en ideeën uit je eigen regio.

http://huwelijksgids.bruidspagina.nl/

http://www.trouwen.nl/trouw-abc.html 

http://www.trouwen.com/index.php
Op deze website vind je alles over trouwen, ook handig voor de ceremoniemeesters!

www.theperfectwedding.nl
Voor leden is er een online budgetplanning tool beschikbaar

http://www.trouwen-bruiloft.nl/Budget%20trouwen.htm
Een indicatie van de kosten van een bruiloft en checklist

http://www.vrouwonline.nl/media/Static/huwelijksbudgetplanner/introductie.html
Online budgetplanner

http://www.basecamphq.com/index
Basecamp is een online project planning programma om bijvoorbeeld je bruiloft van A tot Z te plannen. Probeer de 30 dagen gratis trial versie!

Weddingplanner

Hebben jullie zelf weinig tijd om je bruiloft te regelen? Schakel de hulp in van een professionele wedding planner! Om een weddingplanner bij jou in de buurt te vinden, kan je bij de beroepsorganisatie van weddingplanners terecht. Deze link toont alle weddingplanners die aangesloten zijn bij deze organisatie.

weddingrequest.com
Bridal Network brengt bedrijven samen die werkzaam zijn in de huwelijksbranche over de hele wereld, in één gezamelijke database. Via de website van Bridal Network kan je aanvragen plaatsen voor bepaalde diensten. Stel dat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een fotograaf, dan kan je een gerichte zoekopdracht opgeven en de bruidsfotografen die aangesloten zijn bij Bridal Network kunnen dan contact met je opnemen. Om zo gericht mogelijk te zoeken, maak je eerst een account aan met daarin specifieke data over jouw bruiloft, zoals bijvoorbeeld de datum en de regio. Je persoongegevens blijven geheim en worden niet doorgegeven aan de betrokken bedrijven.

 

 Hebben jullie niet zoveel geld te besteden, kijk dan hier hoe je een low budget bruiloft kunt plannen.

www.weddingplanner.trouwen.nl 
Waar moet je beginnen? Deze website heeft een handige tool gemaakt (gratis!) om zelf je budgetplanner te maken, of je cadeaulijst online met vrienden te delen, of om je eigen checklist op te stellen

Trouwplanner Stappenplan