Cadeau tips voor de bruiloft

Bruiloft en trouwerij advertenties

Zodra de uitnodigingen de deur uit zijn, gaan mensen je vragen wat je graag zou willen hebben voor jullie bruiloft. Waarschijnlijk zit je er niet op te wachten om op je feest vijfentwintig pepermolens te krijgen.. Het is daarom een goed idee om eens na te denken over jullie cadeaulijst.

Huwelijkslijst in winkel

Bij veel winkels kan je terecht om een cadeaulijst samen te stellen. Selecteer de producten die jullie mooi vinden en het is een vriendelijk gebaar naar jullie gasten als je niet alleen maar de allerduurste spullen uitkiest. Om een inschatting te maken voor welk bedrag jullie cadeaus kunnen uitzoeken kan je uitgaan van ongeveer €30,00 per koppel. Wanneer je met een winkel afspraken gaat maken over de huwelijkslijst, let er dan op dat:

  • er goed bijgehouden wordt wie welk cadeau geeft
  • of er persoonlijke berichten kunnen worden achtergelaten bij de betaling
  • wat de procedure is wanneer een product niet meer op voorraad is maar wel in jullie lijst staat
  • de afleverdatum van te voren wordt afgesproken (bijvoorbeeld pas na de huwelijksreis)
  • of de lijst online gepubliceerd kan worden
  • of er een inpak service is
  • of de cadeaus op jullie trouwdag gepresenteerd kunnen worden 

 

Online huwelijkslijst

Als jullie gasten niet allemaal in de buurt wonen, of zelfs in het buitenland, dan is een online cadeaulijst heel handig. De website van Lovers & Friends is ideaal voor het samenstellen van een online huwelijkslijst. Er zijn meer dan dertig winkels aangesloten bij deze organisatie dus er is keuze genoeg en daarnaast staat de site ook nog eens boordevol handige tips en checklists voor het samenstellen van de perfecte cadeaulijst!

Huwelijksservice van de Bijenkorf
Kies al je huwelijkscadeaus uit in een Bijenkorf bij jou in de buurt en laat een lijst opstellen. Vervolgens kunnen jullie gasten een bestelling online plaatsen of telefonisch. Op de online cadeaulijst kunnen de gasten een artikel aanklikken en zo een passend huwelijkscadeau uitkiezen. De cadeaus van de gastenlijst worden omgezet in een bedrag. Dit bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan het bruidspaar in de vorm van een cadeaulijst. Het bruidspaar ontvangt dus geen fysiek cadeau, en er vindt geen bezorging plaats. 

Stel je eigen huwelijkslijst samen met producten uit online (en offline winkels) op de website van Lijstje.nl - ook leuk voor verjaardagen en kraamvisite.

Online Shoppen

Stijlvolle interieurartikelen van ontwerpers uit de hele wereld op Fishing For Design

Krijg een belevenis kado!

Een avondje uit eten bij jezelf, een prive ballonvaart of een cadeaubon voor Oil en Vinegar. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden kado's die je bij pluimen.nl kan uitkiezen. De gever van de pluim kan gratis een persoonlijke video of tekstbericht uploaden op de website die vervolgens in een feestelijke film aan jullie wordt aangeboden.   

Het goede doel steunen

Steun je liever het goede doel met je bruiloft? Dan kun je overwegen om geld te laten storten op de rekening van een stichting die jullie een warm hart toedragen. Je kan er ook voor kiezen om het geld dat jullie hebben ontvangen op te splitsen. Bijvoorbeeld een deel voor de huwelijksreis, een deel voor een meubelstuk en een deel voor een goed doel. Er zijn ook cadeaulijsten verkrijgbaar bij organisaties waar de opbrengst van de verkoop deels naar goede doelen gaat.

Goed doel kiezen voor je bruiloft

Om je te helpen bij het kiezen van een goed doel waar het geld van je gasten naar toe gaat, kan je een test doen op de website van Nationale Goede Doelen Test. Door middel van een vragen lijst, bestaande uit 12 vragen kom je er in slechts vijf minuten achter welke doelen het beste bij jouw voorkeuren passen. Vervolgens kan je direct online geld storten op de selectie van goede doelen die uit jouw test zijn gerold.